Lars en Jans Jeugdprins en Jeugdprinses van Reek

Op zaterdagmiddag 12 november werd groots de Jeugdprinsonthulling van de Jeugdcarnaval in Reek gevierd. Het werd een h

ele drukke en gezellige middag én avond in het Wapen van Reek. Tevens werd er afscheid genomen van jeugdprins Bram en jeugdprinses Loes.

Onder leiding van Corien van Casteren en Bert van Ommeren werden er verrassende spelrondes gespeeld. Zoals het raden en dansen van liedjes en gingen de meiden de strijd aan wie er het langst kon hoelahoepen. Jongens en meisjes moesten aan de hand van getoonde filmpjes raden wie er in Reek het snelst pannenkoeken kon bakken of het hardst met een voetbal kon schieten. Ook de juffen van De Kreek’s hadden meegewerkt aan de filmpjes. Zo was te zien dat alléén juf Sandra géén rauw ei tegen het voorhoofd kapot hoefde te slaan.

20161112_175832[1]

 

 

Dansen van Raapsteeltjes en Showgroep

Tijdens deze middag ging de spot op de Raapsteeltjes en de Showgroep. Zij lieten na maanden van repeteren voor het eerst de nieuw geleerde dansjes zien. Door de muziek van dweilorkest Ongerakt en DJ Luuk werd het een leuke, gezellige en afwisselende middag en avond.

20161112_151301[1]

Onthulling in het donker

Het licht ging uit in de zaal uit en langzaam werd duidelijk wie de nieuwe jeugdprins en jeugdprinses van het Kêlerijk was geworden. Via een ‘blacklight’ werden de kinderen uit groep 8 aan een onderzoek onderworpen. Bij de nieuwe prins en prinses lichte een tekst op het been en de arm op! Dit jaar gaat Lars (Lars Vogels), samen met jeugdprinses Jans (Jans Engbers) het scepter voeren over het jeugdcarnaval in 2017. Cas van Leuken en Saar Koenen zullen hen, als grootvorst en page, ter zijde staan. Na afloop van de jeugdprinsonthulling was er gelegenheid om de hoogheden te feliciteren.

Na het officiële gedeelte konden bezoekers genieten van heerlijke hapjes in de foyer (verzorgd door De Potter) en gingen de kinderen de vloer op tijdens de discoavond in de grote zaal. De volwassenen konden bijpraten en borrelen in de foyer. De organisatie kijkt erg tevreden terug op deze geslaagde dag.