Jeugdcarnaval Reek start grandioos aan 33e jubileumjaar


Bram en Loes Jeugdprins en Jeugdprinses van Reek

IMG_5956

Op zaterdagmiddag 21 november werd groots het 33 jarige jubileum van de Jeugdcarnaval in Reek gevierd.

IMG_5687

Mede door het bezoek van vele oud-jeugdprinsen en oud-jeugdprinsessen van de afgelopen 33 jaar, oud commissieleden en overige inwoners van Reek werd een hele drukke en heerlijke middag én avond in het Wapen van Reek.

Ook diverse oud oprichters van de jeugdcarnaval, waaronder Piet Spank, waren bij het evenement aanwezig. Tevens werd er afscheid genomen van jeugdprins Wout en jeugdprinses Guusj

 

IMG_5527

IMG_5655IMG_5463

Onder leiding van Corien van Casteren en Bert van Ommeren werden er verrassende spelrondes gespeeld. Zoals een letterpakspel en een mondbehendigheidsspel.

 

 

 

 

 

Oud jeugdprinsen en oud jeugdprinsessen

Ook de oud hoogheden werden betrokken bij deze middag. Jongens en meisjes moesten in een spel de oude jeugdfoto’s koppelen aan de oud-hooghed

IMG_5548IMG_5553en op het podium.IMG_5578 De eerste jeugdprins van Reek in 1983: Leon Willemsen vertelde daarbij nog enkele anekdotes over de wijze waarop de start van het Jeugdcarnaval in Reek gestalte heeft gekregen

Tijdens deze middag ging de spot op de Raapsteeltjes, die geheel in nieuwe dansjurkjes werden onthuld. Door de sponsoring van Landstein rentmeesters, De Molenkoning, HWC uitzendorganisatie en Factum Firmitas konden de meiden in het nieuw gestoken worden dit jubileumjaar.

IMG_5767Door de muziek van dweilorkest

IMG_5472

Ongerakt, dj Rob, dj Luuk en de dansen van de Showgroep, Raapsteeltjes en de grote dansgarde werd het een leuke, gezellige en afwisselende middag en avond.

Via leuke filmpjes op een groot scherm werd voor de zaal langzaam duidelijk wie de jeugdprins en jeugdprinses van het Kêlerijk zijn geworden. Dit jaar gaat Bram (Bram van der Venne), samen met jeugdprinses Loes (Loes van Beek) het scepter voeren over het jeugdcarnaval in 2016. Thijmen Boll en Manon Sengers zullen hen, als respectievelijk grootvorst en page, ter zijde staan. Na afloop van de jeugdprinsonthulling was er gelegenheid om de hoogheden te feliciteren.

Vanwege het jubileum ging het programma daarna gewoon door: na een bezoekje aan de frietkar gingen alle kinderen (en verschillende volwassenen, waaronder de nieuwe grote prins van Reek: prins Tuut) de vloer op tijdens de discoavond in de grote zaal. De overige volwassenen konden bijpraten en borrelen in de foyer.

De organisatie kijkt erg tevreden terug op deze
geslaagde dag.

IMG_5716IMG_5970IMG_5973